Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blogger templates

Blogger templates

Voelt u zich soms als een hondsdolle bosmarmot in de dolgedraaide carrousel die deze wereld is? Heeft u nood aan een betrouwbaar, objectief nieuwsblog waar journalistieke ernst hoog in het vaandel gedragen wordt en er werkelijk geen spatje satire of ironie te bespeuren valt? Dan heeft u geluk, wij zijn uw kompas doorheen deze woelige tijden en brengen u een antwoord op al die actuele vragen waar u 's nachts wakker van ligt en hardnekkige maagzweren van krijgt.

Filemon spreekt: de wijze overpeinzingen van een seniele ouwe zak pt. 1

zondag 30 november 2014

In deze rubriek laten we Filemon aan het woord. Simpelweg uit respect voor de wijsheid die ouderen in zich dragen. Het zijn zij immers die deze neoliberale, individualistische en opgejaagde maatschappij voor ons geschapen hebben, waar we met zijn allen dagelijks de rotte vruchten van plukken. Vandaag geeft Filemon zijn kijk op het recente failliet van circus Rose-Marie Malter en de teloorgang van het circus in het algemeen.
Filemon: ''Een dromedaris is een prachtig en betrouwbaar dier. Vroeger was het niet makkelijk om het dier te spotten. Je zou al pakweg naar een of ander circus moeten gaan om er een te kunnen zien. Terwijl je er nu verdomd nog aan toe nog veel meer moeite voor moet doen, omdat die mormels hier in deze streken niet voorkomen, en omdat niemand zich nog bezighoudt met circussen en dat soort van frivole onbenulligheden. Je zou al naar de woestijn moeten reizen, godbetert! En wie wil daar nou heen? Met die vorte verdroogde arabieren die je kanis eraf kappen als je niet uit je doppen kijkt. Ik geef ze nog twintig jaar, dan zijn hun olievoorraden uitgeput en is het uit met de pret. Dat ze hun schorpioenen en versuikerde dadelgebakjes in hun reet steken, of waren het dromedarissen? Ach, ik weet het allemaal niet goed meer. Wat ik eigenlijk bedoel is dat jullie allemaal miljaardedju beter wat meer naar het circus waren geweest, in plaats van de hele dag als een bende verslingerde gekken op uw smartphones te tokkelen. Nu zit al dat circusvolk zonder werk en gaan ze weer inbreker of oplichter worden, zoals in mijnen tijd. Om over al die circusbeesten nog maar te zwijgen. Die krijgen stuk voor stuk een enkeltje richting lijmfabriek. En dat noemt zich dan dierenvrienden. Nog te lui om van zijn krent te komen en een dromedaris te komen bewonderen. Nu is het te laat. Denk daar maar eens aan de volgende keer dat ge een vaas lijmt! Godverdju nondevlammeste....''
http://deredactie.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 

Most Reading